INTERNETO PORTALO “WWW.DARBAIVISIEMS.LT” PRIVATUMO POLITIKA

Paskutinės peržiūros data: 2018 m. birželio 5 d.

Pareiškimas apie teises ir pareigas

Šis teisių ir pareigų pareiškimas (“Pareiškimas”) kyla iš interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” principų ir reglamentuoja mūsų santykius su vartotojais ir kitais, kurie sąveikauja su “www.darbaivisiems.lt”. Naudodamiesi arba pasiekdami “www.darbaivisiems.lt” jūs sutinkate su šiuo pareiškimu.

1. JŪSŲ PRIVATUMAS
Jūsų privatumas yra labai svarbus mums. Mes sukūrėme Privatumo politiką, kad galėtume pateikti svarbią informaciją apie tai, kaip galite naudoti portalą “www.darbaivisiems.lt”,  bendrauti su kitais vartotojais ir kaip mes renkame ir galime naudoti jūsų turinį bei informaciją. Mes rekomenduojame perskaityti Privatumo politiką ir naudoti ją, kad padėtume priimti pagrįstus sprendimus.

2.  BENDRA INFORMACIJA
Žemiau pateikiama interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” privatumo politika, kuri apima Registruotų ir Neregistruotų vartotojų asmens duomenų rinkimo, saugojimo bei tvarkymo ribas portale bei kitus su asmens duomenų apsauga susijusius klausimus. Visos šioje privatumo politikoje naudojamos sąvokos, rašomos didžiąja raide, turi būti suprantamos taip, kaip jos apibrėžiamos šioje privatumo politikoje ir apibrėžtos portalo „naudojimosi taisyklėse“.

3. SLAPUKAI (angl. „cookies“).
Siekdamas optimizuoti interneto portalo veiklą ir supaprastinti naudojimąsi,  Administratorius kiekvieno Registruoto ir Neregistruoto portalo vartotojo apsilankymo metu naudoja slapukus (angl. „cookies“). Po kiekvieno apsilankymo Registruotas ir Neregistruotas portalo vartotojas gali pašalinti portalo slapukus per savo naršyklę.

Asmuo supranta ir sutinka, kad Portalo savininkas renka informaciją apie asmenį naudodamasis slapukais (angl. cookies) ir (ar) tinklalapio indikatoriais (angl. web beacons). Slapukai yra maži failai, kurie laikinai įrašomi į vartotojo standųjį diską ir leidžia atpažinti vartotojo kompiuterį per kitus vizitus Portale išsaugoti asmens naršymo istoriją, parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį, pan.), pritaikyti turinį vartotojui Slapukai – įprasta naršymo tinklalapiuose praktika, kuri palengvina vartotojo naršymą jau lankytame tinklalapyje, supaprastina prieigą prie skelbiamos informacijos.
Slapukai naudojami, siekiant prisiminti prisijungimo duomenis, užtikrinti duomenų saugumą prisijungus, užtikrinti nuoseklų tinklapio veikimą, prisiminti išsaugotus skelbimus ir naudotas paieškas. Slapukai taip pat gali būti naudojami Portalo naudotojo įpročių stebėsenai, siekiant pateikti būtent naudotojui aktualų turinį ir atitinkamai tobulinti Portalą, Portalo ir (ar) Paslaugų plėtrai bei tiksliniam rinkodaros orientavimui.
Slapukais gali būti renkama informacija apie naudojimąsi Portalu, naudotojo IP adresas, naršyklės tipas, demografiniai duomenys ir, jei naudotojas atvyko į Portalą iš trečiosios šalies tinklalapio – puslapio URL nuoroda. Jei Portalu naudojasi registruotas vartotojas – slapukų informaciją gali sudaryti Prisijungimo duomenys.
Portale taip pat gali būti naudojami GIF failų (angl. clear gif) ir „action tags“ technologijos. Jos leidžia Portalo savininkui sužinoti, kuris asmuo naršydamas Portale spustelėjo puslapio elementą (tokį kaip nuoroda, paveikslėlis ar pan.). Duomenys, kuriuos pateikia tinklalapio indikatoriai, yra anoniminiai ir nesusiję su asmenine informacija.
Slapukus gali įrašyti ir Portale reklaminius skelbimus rodanti sistema, kad parodytų reklaminius skelbimus, įdomius konkrečiam naudotojui. Šie slapukai padeda užtikrinti, kad tam tikras reklamas naudotojas matytų nustatytą kartų skaičių bei padeda matuoti reklaminės kampanijos efektyvumą.
Portale gali būti naudojami tokių rūšių slapukai:
techniniai slapukai – būtini Portalo veikimui, be jų nebūtų galima naudotis Portalo paslaugomis;
funkciniai slapukai – įsimena naudotojo pasirinktą informaciją (pavyzdžiui, prisijungimo duomenis), padeda pasiūlyti naudotojui asmeniškai pritaikytas funkcijas. Šie slapukai nėra būtini, tačiau jie pagerina Portalo navigacijos kokybę;
analitiniai slapukai – renka statistinę informaciją. Šių slapukų rezultatai naudojami anonimiškai ir išskirtiniai tik statistikos tikslams. Analitinei informacijai rinkti gali būti naudojamos ir trečiųjų šalių paslaugos, kurios nepriklausomai, įdiegia savo slapukus;
tiksliniai arba reklaminiai slapukai –naudojami norint parodyti naudotojui įdomią informaciją arba panašią į vartotojo peržiūrėtą informaciją;
trečiųjų šalių slapukai – leidžia matyti reklaminius skydelius su peržiūrėtomis prekėmis arba kitais aktualiais pasiūlymais. Portalo savininkas netvarko, nekontroliuoja ir neperžiūri šių slapukų surinktos informacijos, o tik pateikia jam žinomą informaciją apie trečiųjų šalių privatumo politiką ir slapukų naudojimą;
socialinių tinklų slapukai – būtini norint socialinio profilio paskyroje naudoti Portalo informaciją (pavyzdžiui, norint pasidalinti savo paskyroje skelbimu draugams arba išreikšti patikimą)

Portale naudojamų slapukų lentelė:

Slapukas Slapuko pavadinimas Duomenų tvarkymo tikslas Sukūrimo momentas Galiojimo laikas Naudojami duomenys
PHP sesijos ID PHPSESSID Identifikuoti vartotoją tarp puslapių atvertimų Įeinant į puslapį Iki puslapio uždarymo Unikalus ID
Vartotojo automatinio prijungimo duomenys rememberMe Skirtas prijungti vartotoją Prisijungiant prie paskyros 30 dienų Vartotojo ID

Asmuo sutikimą dėl slapukų naudojimo duoda: (i) neištrindamas jų ir (ar) nepakeisdamas savo naršyklėje (jei naudotojo naršyklė priima slapukus), (ii) Portale pateiktoje nuorodoje (juostelėje) apie slapukus paspaudęs „sutinku“ žymą, (iii) išreikšdamas sutikimą registracijos Portale metu. Sutikimas dėl slapukų naudojimo galioja 1 (vienerius) metus.
Asmuo gali bet kuriuo metu išjungti slapukus ir tinklalapio indikatorius (angl. cookies / beacons), naudodamasis naršyklės nustatymais (ištrinant slapukus, pasirinkdamas anoniminį naršymą ar pan.) ar pakeičiant paskyros nustatymus. Norint pašalinti slapukus iš mobiliojo telefono ar kito mobiliojo prietaiso, būtina sekti mobiliojo prietaiso arba mobiliojo prietaiso programinės įrangos naudojimo instrukciją. Išsamesnė nepriklausoma informacija apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes taip pat yra pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html.
Kai kuriais atvejais slapukų išjungimas, nesutikimas su slapukais ar jų ištrinimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų Portalo funkcijų veikimą, blokuoti prieigą prie Portalo (jo dalių).
Portalo savininkas gali, nepažeisdamas teisės aktų, apjungti informaciją, gautą naudojant slapukus, su informacija, gauta apie asmenį kitomis priemonėmis, pvz., informacija apie naudojimąsi paslaugomis.
Tretieji asmenys slapukų pagalba reklamos tikslais gali rinkti anoniminę ir asmeninę naudotojo informaciją, taip pat naudoti tiek sesijos slapukus, tiek ir nuolatinius slapukus. Detaliau apie trečiųjų asmenų slapukus naudotojas sužinos susipažinęs su konkretaus trečiojo asmens privatumo politika. Portalo savininkas nekontroliuoja trečiųjų asmenų veiklos ir neatsako už trečiųjų asmenų informacijos tikslumą, atnaujinimą, išsamumą, atitikimą teisės aktams. Asmuo savarankiškai privalo pasidomėti trečiųjų asmenų naudojamais slapukais ir jų renkama informacija. Asmuo gali pašalinti trečiųjų asmenų slapukus pagal trečiųjų asmenų nurodytas instrukcijas.

4. INTERNETO PORTALO “WWW.DARBAIVISIEMS.LT” TURINYS
Jūs pats valdote visą turinį ir informaciją, kurią skelbiate interneto portale “www.darbaivisiems.lt” ir galite valdyti, kaip ji bendrinama per jūsų privatumą ir nustatymus. Papildomai:
• Turinys, kuriame yra intelektinės nuosavybės teisių, pvz., Nuotraukos ir vaizdo įrašai (“IP turinys”), konkrečiai suteikia mums tokį leidimą, atsižvelgiant į jūsų privatumo ir programų nustatymus: jūs suteikiate mums neišimtinę, perleidžiamą, licencijuojama, nemokama, visame pasaulyje licenciją naudoti bet kokį IP turinį, kurį skelbiate “www.darbaivisiems.lt”. Ši IP licencija baigiasi, kai ištrinate savo IP turinį ar savo paskyrą, nebent jūsų turinys buvo bendrinamas su kitais ir jie jo neištrina.
• Ištrinant IP turinį, jis ištrinamas taip, kaip išvalote šiukšliadėžę kompiuteryje. Tačiau jūs suprantate, kad pašalintas turinys gali turėti atsarginę kopiją per pagrįstą laikotarpį (bet nebus prieinamas kitiems).
• Kai naudojate interneto portalą “www.darbaivisiems.lt”, jūsų skelbiamas turinys turėtų atitikti jūsų privatumą, o jūsų susitarimas su šiuo portalu leis kontroliuoti, kaip interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” gali naudoti, saugoti ir perduoti šį turinį ir informaciją.
• Mes visada dėkojame už jūsų atsiliepimus ar kitus pasiūlymus dėl “www.darbaivisiems.lt”, bet jūs suprantate, kad galime juos naudoti be jokių įpareigojimų jiems kompensuoti (taip pat, kaip jūs neprivalote jų pasiūlyti).

5. SAUGUMAS
Mes stengiamės palaikyti interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” saugumą, bet mes nieko negalime garantuoti. Mums reikia jūsų pagalbos, kad būtų įvykdyti šie įsipareigojimai:
• “www.darbaivisiems.lt” nesiųsite ar kitaip nepateiksite neleistinų komercinių pranešimų (pvz., Šlamšto).
• Neatsidarę vartotojų turinio ar informacijos ar kitaip patekę į “www.darbaivisiems.lt”, be mūsų leidimo naudosite automatines priemones (pvz., informaciją renkančius robotus, vorus ar  kitokius neleistinus skreperius) be mūsų leidimo.
• “www.darbaivisiems.lt” nepradėsite neteisėtos kelių lygių rinkodaros, pvz., Piramidės schemos.
• Neišsiųsite virusų ar kito kenksmingo kodo.
• Jūs neprašysite prisijungimo informacijos ar prisijungsite prie kito asmens paskyros.
• Jūs nesistengsite  įžeisti, priekabiauti ar įbauginti bet kurio vartotojo.
• Jūs neskelbsite turinio, susijusio su neapykanta, grasinimais ar pornograija, skatinančio smurtą.
• Jūs nesudarysite ir nenaudosite trečiosios šalies programos, kurioje yra su alkoholiu susijusių ar kitokių brandžių turinių (įskaitant reklamą) be atitinkamų amžiaus apribojimų.
• Jūs neskelbsite jokio konkurso, dovanų ar lažybų (“reklamos”) “www.darbaivisiems.lt” be mūsų išankstinio rašytinio sutikimo. Jei pritarsime, jūs prisiimsite visą atsakomybę už reklamą ir laikysitės mūsų reklaminių akcijų gairių ir visų galiojančių įstatymų.
• Jūs negalėsite naudoti “www.darbaivisiems.lt”, kad darytumėte bet kokį neteisėtą, klaidinantį, kenkėjišką ar diskriminacinį veiksmą.
• Jūs nedarysite nieko, kas galėtų išjungti, perkrauti ar pakenkti tinkamam interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” veikimui, pvz., surengsite ataką prieš tarnybinę stotį.

6.  INTERNETINĖ ANALITIKA 
Ši svetainė naudoja „Google Analytics“, „Google Inc“ interneto analizės tarnybos paslaugą, remiantis slapukų naudojimu. („Google“). Jūsų kompiuteryje saugomas „Google Analytics“ slapukas leidžia mums analizuoti, kaip naudojatės mūsų svetaine. Slapuko sukurta informacija apie tai, kaip naudojatės šia svetaine, paprastai yra perkeliama į „Google“ serverį JAV ir ten saugoma. Ši svetainė naudoja „Google Analytics“ su plėtiniu „anonymizeIp“, kad būtų galima anonimizuoti IP. Tai užtikrina, kad Europos Sąjungos valstybėse narėse ar kitose EEE susitarimo šalyse narėse „Google“ sutrumpina jūsų IP adresą, kad būtų išvengta bet kokių tiesioginių asmeninių nuorodų.Tik išskirtiniais atvejais visas IP adresas perduodamas „Google“ serveriui JAV ir sutrumpinamas ten. Šios svetainės operatoriaus pavedimu „Google“ naudos šią informaciją, kad įvertintų jūsų naudojimąsi šia svetaine, kad sukurtų ataskaitas apie svetainės veiklą ir teiktų su interneto naudojimu susijusias paslaugas svetainės operatoriui. „Google Analytics“ išsiunčiamo jūsų naršyklės IP adreso negalima sujungti su kitais „Google“ duomenimis. Jūs galite atsisakyti naudoti slapukus pasirinkdami tinkamus naršyklės programinės įrangos nustatymus; tačiau norėtume įspėti, kad šiuo atveju negalėsite naudotis visomis šios svetainės savybėmis. Taip pat galite uždrausti, kad „Google“ saugotų ir apdorotų slapuko sukurtus duomenis, susijusius su jūsų naudojimu (įskaitant jūsų IP adresą), atsisiųsdami ir įdiegdami naršyklės įskiepį, pasinaudodami šia nuoroda: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout hl = en?

7. VARTOTOJO APIBENDRINIMAS
Interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojai pateikia savo tikrus vardus ir asmeninę informaciją, todėl norėdami užtikrinti jūsų paskyros saugumą, registracijos metu turite laikytis  taisyklių:
• Jūs neskelbsite neteisingos asmeninės informacijos arba nekursite paskyrų kitiems, išskyrus save, be leidimo.
• Jei mes neleisime sukurti jūms paskyros, jūs negalėsite jos sukurti be mūsų leidimo.
• Jūs nenaudosite savo asmeninio profilio komerciniam pelnui gauti (pvz., Parduodate savo paskyrą reklaminiams tikslams).
• Nesinaudosite “www.darbaivisiems.lt”, jei esate jaunesnis nei 16 metų.
• Jūsų kontaktinė informacija bus tiksli ir nauja.
• Saugosite savo slaptažodį, neleisite kitam asmeniui prisijungti prie jūsų paskyros ir nedarysite nieko, kas galėtų pakenkti jūsų paskyros saugumui.
• Jūs negalėsite perduoti savo paskyros (įskaitant bet kurio jūsų administruojamo puslapio ar programos) kitam asmeniui be raštiško leidimo.
• Jei pasirinksite savo paskyros vartotojo vardą, mes pasiliekame teisę jį pašalinti, jei manome, kad tai yra būtina (pvz., Kai prekės ženklo savininkas skundžiasi dėl naudotojo vardo, kuris nėra glaudžiai susijęs su faktiniu vartotojo vardu).

8. NAUDOJIMOSI INTERNETO PORTALO “WWW.DARBAIVISIEMS.LT” METU RENKAMA INFORMACIJA IR ASMENS DUOMENYS
8.1. Naudojimosi portalo metu yra renkami šie asmens duomenys:
•    Vardas, Pavardė;
•    Elektroninio pašto adresas;
•    Adresas;
•    Pristatymo adresas (jeigu jis skiriasi);
•    Telefono numeris;
•    IP adresas;
•    Prekės/paslaugos apmokėjimo duomenys;
•    Pirkimo istorija.
8.2. Visa Registruoto ir Neregistruoto vartotojo pateikta informacija yra saugoma  portalo administratoriaus duomenų bazėje, kurią administruoja administratorius ir jo darbuotojai ir/ar Registruoti ir Neregistruoti portalo įgalioti asmenys.

9. ŽMONIŲ TEISIŲ APSAUGA
Mes gerbiame kitų žmonių teises ir tikimės, kad atliksite tą patį.
• Jūs nepublikuosite turinio “www.darbaivisiems.lt”, kuris pažeidžia asmenų teises arba   įstatymus.
• Mes galime pašalinti bet kokį turinį ar informaciją, kurią paskelbiate “www.darbaivisiems.lt”, jei manome, kad ji pažeidžia šį pareiškimą.
• Mes nesuteikiame jums jokių įrankių, padedančių apsaugoti intelektinės nuosavybės teises.
• Jei mes pašalinsime jūsų turinį už autorių teisių pažeidimą, ir jūs manote, kad mes jį pašalinome netinkamai, mes suteiksime jums galimybę pateikti apeliaciją.
• Jei pakartotinai pažeisite kitų žmonių intelektinės nuosavybės teises, atitinkamai išjungsime jūsų paskyrą.
• Jūs neturėsite raštiško leidimo naudotis mūsų autorinėmis teisėmis ar prekių ženklais (įskaitant “www.darbaivisiems.lt” logotipu) arba bet kokiais panašiais prekių ženklais.
•”www.darbaivisiems.lt” nepublikuosite jokių asmens tapatybės dokumentų ar konfidencialios finansinės informacijos.

10. DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAI IR APIMTIS. REGISTRUOTO IR NEREGISTRUOTO VARTOTOJO TEISĖS
10.1. Asmens duomenys tvarkomi, kai jie yra reikalingi Administratoriaus teikiamoms paslaugoms, susijusiomis su interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” veikimo užtikrinimu.
10.2. Portalo administratorius, siekdamas visiško skaidrumo ir netoleruodamas bet kokios žalos tretiesiems asmenims, nesinaudojantiems portalu, asmens duomenis renka, saugo ir tvarko efektyvaus portalo veikimo tikslais.
10.3. Siekdamas užtikrinti portalo bei su jo susijusių paslaugų tobulinimą ir patogumą Registruotam ir Neregistruotam vartotojui, Administratorius turi teisę naudoti vartotojo pateiktus asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais, kai vartotojas aiškiai išreiškia savo sutikimą. Sutikimas tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais suteikiamas, pažymint atitinkamą laukelį varnele ar kitais portalo aplinkoje pateiktais būdais.
10.4. Tiesioginės rinkodaros tikslais Administratorius turi teisę rinkti, kaupti ir tvarkyti šiuos asmens duomenis: 1. Vardą, pavardę, 2. Elektroninio pašto adresą.
10.5. Interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojas turi teisę bet kada atšaukti savo sutikimą portalo aplinkoje arba kreipdamasis tiesiogiai į interneto portalo “www.darbaivisiems.lt”  aplinkoje nurodytu elektroniniu paštu.
10.6. Savo asmens duomenis (išskyrus el. pašto adresą) Registruotas portalo vartotojas turi teisę bet kada taisyti, koreguoti ir keisti, jeigu registracijos ar mokėjimo portale metu asmens duomenys ir kita informacija buvo pateikta klaidingai ar neišsamiai. Savo asmens duomenis Registruotas interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojas gali koreguoti ir papildyti ar pakeisti savo paskyroje, taip pat kreipiantis tiesiogiai portalo aplinkoje nurodytu Administratoriaus elektroniniu paštu.
10.7. Su Registruoto ir/arba Neregistruoto interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojo renkamais, saugomais ir tvarkomais  asmens duomenimis Registruotas ir/arba Neregistruotas portalo vartotojas gali susipažinti, pateikęs prašymą Registruoto ir/arba Neregistruoto portalo vartotojo aplinkoje arba portalo aplinkoje nurodytu elektroninio pašto adresu. Administratorius įsipareigoja supažindinti Registruotą ir/arba Neregistruotą interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotoją su jo tvarkomais duomenimis per 30 (trisdešimt) dienų nuo prašymo gavimo dienos.

11. ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMAS
11.1. Interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” Administrtorius renka, kaupia ir tvarko duomenis asmeniškai. Asmens duomenys nėra perduodami nei atlygintinai nei neatlygintinai jokiai trečiajai šaliai, išskyrus asmenis, kuriuos, siekdama tinkamai ir visapusiškai užtikrinti tinkamą paslaugų teikimą, Registruotą ir/arba Neregistruotą portalo vartotoją įgaliojo tvarkyti asmens duomenis bei įstatymų nustatytais atvejais valstybės institucijas, turinčias teisę gauti informaciją ir tokius duomenis apie Registruotą ir/arba Neregistruotą portalo vartotoją.
11.2. Administratorius turi teisę teikti Registruoto interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojo asmens duomenis kurjerių paslaugas teikiančioms įmonėms, kurių paslaugomis naudojasi Administratorius tikslu tinkamai pristatyti Pirkėjo įsigytas Prekes Pirkėjo pirkimo metu nurodytu įsigytų prekių pristatymo adresu.

 12 . ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS
12.1. Administratorius užtikrina, kad Registruotas interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojas registracijos ir/arba neregistruoto vartotojo naudojimosi portalo metu pateikiami duomenys yra saugomi nuo bet kokių neteisėtų veiksmų. Asmens duomenų saugumo lygis atitinka įstatymų reikalavimus.
4.2. Registruotas interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojas įsipareigoja saugoti visus ir bet kokius savo asmens duomenis, kurie pateikiami naudojantis portalu. Registruotas portalo vartotojas neturi teisės atskleisti savo prisijungimo duomenų prie portalo paskyros jokiems tretiesiems asmenims ir atsako už tokių duomenų atskleidimą, kaip tai numatyta portalo naudojimosi taisyklėse.
4.3. Registruotas interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” vartotojas privalo ir įsipareigoja saugoti paslaptyje bet kokius ir visus kitų Registruoto portale asmens duomenis, jeigu tokie duomenys vartotojui tapo žinomi naudojantis portalu, ir nedelsiant apie tokių duomenų prieinamumą informuoti interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” Administratorių.

13.  SOCIALINIŲ ĮSKIEPIŲ NAUDOJIMAS
13.1. Interneto portale “www.darbaivisiems.lt” naudojami socialiniai įskiepiai („Plug-ins“) iš socialinio tinklo facebook.com, kurį valdo „Facebook Inc.“, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, JAV („Facebook“). Šie įskiepiai yra pažymėti „Facebook“ logotipu arba fraze „Facebook socialinis papildinys“. Kai Registruotas socialinio tinklo vartotojas prisijungia prie mūsų svetainės puslapio, kuriame yra socialinis papildinys, naršyklė sukuria tiesioginį ryšį su „Facebook“ serveriais. Iskiepio turinį „Facebook“ perduos tiesiai į Registruotas socialinio tinklo vartotojas naršyklę ir vėliau integruos jį į svetainę.
13.2. Dėl įskiepio integravimo „Facebook“ gauna duomenis, informaciją apie atitinkamo puslapio svetainėje naudojimą. Jei Registruotas portalo vartotojas yra prisijungęs prie „Facebook“, tinklas galės priskirti Registruoto portalo vartotojo apsilankymą prie Pirkėjo „Facebook“ paskyros. Jei Registruotas ir/arba Neregistruotas portalo vartotojas naudojasi įskiepiais, pvz., paspausdami mygtuką „Patinka“ arba palikę komentarą, Pirkėjo naršyklė atitinkamą informaciją tiesiogiai perduoda „Facebook“ ir saugo ten.
13.3. Platesnei informacijai apie duomenų rinkimo tikslą ir apimtį, tolesnį „Facebook“ duomenų apdorojimą ir naudojimą, taip pat apie teises ir pasirinktinius privatumo nustatymus, žr. „Facebook“ privatumo politiką Facebook privacy policies.
13.4. Jei Registruotas ir/arba Neregistruotas portalo vartotojas nenori, jog „Facebook“ per tinklalapį rinktų informaciją, prieš naudodamiesi portalu, atsijunkite iš savo „Facebook“ paskyros.

14.  RYŠIO MOBILAUS/INTERNETINIO NAUDOJIMAS 
Atkreipkite dėmesį, kad jūsų ryšio tiekėjo įprasti tarifai ir mokesčiai, pavyzdžiui, mokesčiai už duomenis, taikomi naudojantis interneto portalu “www.darbaivisiems.lt”.

15. MOKĖJIMAI
Jei atliksite mokėjimą “www.darbaivisiems.lt”, sutinkate su mūsų mokėjimo sąlygomis.

16.  APIE “FISHINGPRO.ONLINE” TEIKIAMAS REKLAMAS IR KITAS KOMERCINIS TURINYS 
Mūsų tikslas yra pateikti skelbimus, kurie yra ne tik vertingi reklamuotojams, bet vertingi ir jums. Norėdami tai padaryti, sutinkate:
• Mes nesuteikiame savo turinio ar informacijos reklamuotojams be jūsų sutikimo.
• Jūs suprantate, kad ne visada galime nustatyti mokamas paslaugas ir ryšius kaip tokius.

Specialios nuostatos, taikomos reklamuotojams:
Jūs galite nukreipti į konkrečią auditoriją, perkant reklamą “www.darbaivisiems.lt”
• Mokėsite už savo užsakymus pagal mūsų mokėjimo sąlygas. Mokėjimo suma bus apskaičiuota, remiantis mūsų stebėjimo mechanizmais.
• Jūsų skelbimai atitiks mūsų reklamavimo gaires.
• Mes nustatysime jūsų skelbimų dydį, vietą ir poziciją.
• Mes negarantuojame, kad jūsų skelbimai bus gauti, pvz., Paspaudimų, kuriuos gausite, skaičių.
• Mes negalime kontroliuoti, kaip žmonės sąveikauja su jūsų skelbimais ir nesame atsakingi už paspaudimų sukčiavimą ar kitus netinkamus veiksmus, kurie turi įtakos skelbimų rodymo išlaidoms.
• Mūsų licencija paleisti skelbimą bus baigta, kai mes atliksime jūsų užsakymą. Tačiau jūs suprantate, kad jei vartotojai bendrauja su jūsų skelbimu, jūsų skelbimas gali likti, kol naudotojai jį ištrins.
• Mes galime naudoti jūsų skelbimus ir susijusį turinį bei informaciją rinkodaros ar reklamos tikslais.
• Jūs neišduosite jokio pranešimo spaudai ir nepateiksite viešų pareiškimų apie savo santykius su “www.darbaivisiems.lt” be raštiško leidimo.
• Mes galime atmesti ar pašalinti bet kokį skelbimą dėl bet kokios priežasties.
Jei skelbimus skelbiate kieno nors vardu, turime įsitikinti, kad turite leidimą pateikti šiuos skelbimus, įskaitant šiuos:
• Jūs garantuojate, kad esate teisiškai įgaliotas susieti reklamuotoją su šiuo pareiškimu.
• Sutinkate, kad jei jūsų reklamuotojas pažeidžia šį pareiškimą, mes galime jus laikyti atsakingu už šį pažeidimą.

17. PAKEITIMAI
• Mes galime pakeisti šį pareiškimą bet kada, mes jus informuosime ir suteiksime galimybę pateikti pastabas. Jei norite gauti pranešimą apie visus būsimus šio pranešimo pakeitimus, apsilankykite mūsų naudojimo sąlygų puslapyje.
• Mes galime atlikti pakeitimus dėl teisinių ar administracinių priežasčių arba ištaisyti netikslius pareiškimus, apie tai pranešdami, nesuteikiant galimybės pateikti pastabų.

18. ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMAS 

Portalo savininkas prisiregistravusių asmenų Asmens duomenis (įskaitant ir duomenis, surinktus tiesioginės rinkodaros tikslu, taip pat susirašinėjimo su asmeniu metu) saugo ne ilgiau kaip 1 (vienerius) metus nuo vartotojo paskutinio prisijungimo ar po to, kai registruotas asmuo raštu ar automatiniu būdu atsisako UAB „Teledarbas“ teikiamų paslaugų išsiregistruodamas iš Portalo darbaivisiems.lt. Portale siekiama nesaugoti pasenusių, neaktualių Asmens duomenų, todėl juos atnaujinus (pavyzdžiui, paskyroje patikslinus, pakeitus informaciją ar pan.) yra saugoma tik aktuali asmens informacija. Istorinė informacija yra saugoma jei tai reikalinga teisės aktų nustatyta tvarka arba Portalo savininko veiklai vykdyti.
Portalo savininkas stengiasi apsaugoti tvarkomus Asmens duomenis, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad informacija yra siunčiama interneto ryšiu, Portalo savininkas negali garantuoti ir negarantuoja perduodamos informacijos, įskaitant ir Asmens duomenis, visiško saugumo.
Norėdamas apsaugoti asmenų duomenis, Portalo savininkas naudoja įvairias administracines, technines ir fizines saugumo priemones, reikiamą programinę įrangą. Prie asmens prisijungimo duomenų gali prieiti tik įgalioti darbaivisiems.lt darbuotojai. Jei tai reikalinga (pavyzdžiui saugant mokėjimų informaciją), informacija gali būti koduojama siunčiant ją interneto ryšiu.
Portalo savininkas primena, jog asmuo yra pats atsakingas už visų prisijungimo duomenų slaptumą. Portalo savininkas prašo asmenį būti atsargiu, naudojant ir saugant prisijungimo duomenis. Asmuo turėtų atsijungti nuo naršyklės baigęs darbą tam, kad būtų tikras, jog niekas nepasinaudos asmens elektroniniu paštu, asmenine informacija, ypač tais atvejais, kai asmuo naudojasi viešai prieinamu kompiuteriu (pvz., bibliotekoje ir kitur).
Portalo savininkas įspėja, kad asmuo turi būti atsargus ir neturi atskleisti savo asmeninės informacijos (tokios kaip asmens kodas, paso numeris ir pan.) tretiesiems asmenims, naudodamasis Portalo teikiamomis Paslaugomis. Tokia informacija gali būti įvairiai panaudota ir nukreipta prieš asmens interesus, taip pat ir tokioms veiklomis kaip sukčiavimas, nepageidaujamų elektroninių laiškų siuntimas ir pan. Portalo savininkas nėra atsakingas už asmens privatumo užtikrinimą trečiųjų asmenų tinklapiuose net ir tais atvejais, kai trečiųjų asmenų tinklapius asmenys pasiekia naudodamiesi Portale esančiomis nuorodomis. Portalo savininkas rekomenduoja susipažinti su kiekvieno ne Portalo savininkui priklausančio tinklalapio privatumo sąlygomis.

18. PASKYROS NUTRAUKIMAS
Jei pažeidžiate šio pareiškimo nuostatas arba kitu būdu sukursite riziką ar galimą teisinį poveikį mums, mes galime pašalinti visą arba dalį “www.darbaivisiems.lt” paskyros. Mes jus informuosime el. Paštu, kai bandysite pasiekti paskyrą. Taip pat galite bet kuriuo metu ištrinti savo paskyrą.

19. GINČIAI
• Jūs galite pateikti bet kokį ieškinį, ieškinio pagrindą ar ginčą (“pretenziją”), kurį turite dėl        interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” veiklos,  valstybiniam teismui Vilniaus apygardoje. Lietuvos įstatymai reglamentuoja šį pareiškimą, taip pat bet kokius reikalavimus, kurie gali kilti tarp jūsų ir mūsų, neatsižvelgiant į įstatymų kolizijos nuostatas. Jūs sutinkate perduoti Vidaus apylinkės teismams asmeninę jurisdikciją, norint užginčyti visus tokius ieškinius.
• Jei kas nors pateikia prieš mus pretenzijas, susijusias su jūsų veiksmais, turiniu arba informacija naudojantis interneto portalu “www.darbaivisiems.lt”, jūs privalesite atlyginti visas išlaidas ir padengti visus nuostolius ar atliginti bet kokia žalą mūsų ar trečiojo asmens   (įskaitant pagrįstus teisinius mokesčius ir išlaidas), susijusių su tokių reikalavimų.
• Mes stengiamės išlaikyti portalo veiksingumą saugiai ir be klaidų, tačiau jūs naudojate portalą “www.darbaivisiems.lt” savo rizika. Interneto portalas “www.darbaivisiems.lt” neatsako už trečiųjų šalių veiksmus, turinį, informaciją ar intelektualų turtą.

20. SPECIALIOS NUOSTATOS, TAIKOMOS VARTOTOJAMS UŽ LIETUVOS RIBŲ 
• Mes stengiamės sukurti pasaulinę bendruomenę, kurioje būtų nuoseklūs standartai visiems, tačiau mes taip pat stengiamės gerbti vietinius įstatymus. Toliau išdėstytos nuostatos taikomos naudotojams už Lietuvos ribų:
• Jūs sutinkate, kad asmeninė intelektinė nuosavybė būtų perduota ir tvarkoma Lietuvoje.

21. APIBRĖŽIMAI
• Interneto portalas “www.darbaivisiems.lt” – elektroninė paslauga, kuri apima visas turimas funkcijas ir paslaugas, įskaitant  (a) tinklalapį “www.darbaivisiems.lt” ir/ar bet kuris kitas  susijęs elementas:  firminiai ženklai, kiti bendrai sukurti svetainių elementai (įskaitant subdomenus, tarptautines versijas, valdiklius ir mobiliuosias versijas ir/arba programelės); (b) mūsų platforma; (c) socialiniai įskiepiai arba jau esami ar vėliau sukurti tinklai.
• “Platforma” reiškia API ir paslaugų rinkinį, kuris leidžia kitiems, įskaitant programų kūrėjams ir svetainių operatoriams, iš intelektinės nuosavybės iš “www.darbaivisiems.lt” gauti intelektinės nuosavybės arba pateikti mums intelektinę nuosavybę.
• “Informacija” reiškia faktus ir kitą informaciją apie jus, įskaitant veiksmus, kuriais naudojaties.
• Pagal “intelektinę nuosavybę” mes turime omenyje turinį ir informaciją, kurią trečiosios šalys gali įsigyti iš  “www.darbaivisiems.lt”.
• “paštu” mes turime galvoje pranešimą “www.darbaivisiems.lt” arba kitaip pateikia mums (pvz., Naudodamiesi socialinių tinklu).
• “Naudojantis” reiškia “naudoti”, kopijuoti, viešai atlikti arba rodyti, platinti, modifikuoti, versti ir kurti išvestinius kūrinius.
• “aktyviais registruotais vartotojais” mes turime omenyje vartotoją, kuris prisijungė prie “www.darbaivisiems.lt” bent kartą per pastaruosius 30 dienų.
• Pagal “programą” mes suprantame bet kurią programą ar svetainę, kuri naudoja arba pasiekia “Platformą”, taip pat viską, kas gauna arba gavo intelektinę nuosavybę iš mūsų. Jei nebenorite prisijungti prie platformos, bet iš mūsų neišbraukėte iš visos intelektinės nuosavybės, terminas “programa” bus taikomas tol, kol ištrinsite intelektinę nuosavybę.

22. KITA
• Šis pareiškimas yra jūsų ir interneto portalo “www.darbaivisiems.lt” susitarimas. Nuorodos į “mus”, “mes” ir “mūsų” reiškia interneto portalo “www.darbaivisiems.lt”

• Šis pareiškimas sudaro visą susitarimą tarp šalių dėl “www.darbaivisiems.lt” ir pakeičia bet kokius išankstinius susitarimus.
• Jei nustatyta, kad kokia nors šio pareiškimo dalis yra neįgyvendinama, likusi dalis lieka visiškai įtakojama.
• Jei mes nesugebėsime įgyvendinti šio pareiškimo, jis nebus laikomas atsisakymu.
• Bet kokie šio pranešimo pakeitimai ar atsisakymas turi būti pateikti raštu ir mums pasirašant.
• Neperleisite jokių savo teisių ar įsipareigojimų pagal šį pareiškimą kitiems asmenims be mūsų sutikimo.
• Visos mūsų teisės ir įsipareigojimai pagal šį pareiškimą yra laisvai priskirti mums dėl turto susijungimo, įsigijimo ar pardavimo, įstatymų ar kitaip.
• Šis pareiškimas nesuteikia jokios trečiosios šalies naudos gavėjo teisių.
• Jei naudosite interneto portalą “www.darbaivisiems.lt”, laikysitės visų galiojančių Lietuvos Respublikos įstatymų.
•”www.darbaivisiems.lt” rodomas žemėlapis nėra skirtas navigacijai.
• Žemėlapio informacija neteikiama jokiems ar visiems tikslams, kaip nuotraukos, spausdinimas, skaitmeninis atkūrimas ir kt. Negali būti dalijamasi, atkuriami, saugomi, platinami ir pan.

23.  BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
23.1. Apie privatumo politikos pakeitimus Registruotas portalo vartotojas informuojamas Paskyroje arba elektriniu paštu, pateiktu registracijos metu. Neregistruotiems vartotojams taikomos visos Taisyklės, įskaitant Privatumo politiką, galiojančios jų naudojimosi portalu metu.
23.2. Visus šioje privatumo politikoje neaptartus klausimus reglamentuoja Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas.